Werkzaamheden kern Bocholtz gaan langer duren dan gepland

Print
Werkzaamheden kern Bocholtz gaan langer duren dan gepland

Afbeelding: Gemeente Simpelveld

Bocholtz / Simpelveld / Huls -

De werkzaamheden in de kern Bocholtz gaan langer duren dan aanvankelijk gepland. De vertraging heeft alles te maken met de gevolgen van de wateroverlast, waardoor de aannemer achterloopt met het geplande bestratingswerk.

„Het gaat het niet lukken de hele Bongaarderweg op tijd te kunnen bestraten”, zo laat de gemeente Simpelveld op haar Facebookpagina weten. „We zorgen er wel voor dat de trottoirs klaar zijn, dat de wegen - ook de Julianastraat - open en begaanbaar zijn en alle opritten met de auto bereikbaar zijn.”

Openbaar vervoer

De wegwerkzaamheden in Bocholtz hebben ook invloed op het busvervoer. De buslijn van Arriva kan gedurende de werkzaamheden niet van de Julianastraat gebruikmaken. Arriva lijnen 43, 643 en 650 rijden volgens een alternatieve route. De tijdelijke routes staan op de website www.blmwegenbouw.nl en op www.arriva.nl.

De bushalte van lijn 643 aan de Wilhelminastraat wordt vervangen door een tijdelijke halte aan de Gasthof. Ook aan de Heiweg en Kerkeveldlaan zijn twee tijdelijke haltes aangelegd ter vervanging van de vervallen haltes van lijn 43 en 650.

Meteen na de bouwvakvakantie (dinsdag 31 augustus) wordt de kruising Julianastraat/Wilhelminastraat opengebroken om daar verder te gaan met de aanleg van de riolering. De werkzaamheden duren tot en met 15 oktober. Tegen die tijd zal wederom een omleiding van kracht zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen