Klamer na eindsprint knap vierde op triatlon, Kingma strandt op elfde plek

Print
Klamer na eindsprint knap vierde op triatlon, Kingma strandt op elfde plek

Maya Kingma tijdens de laatste kilometers van de olympische triatlon. Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Rachel Klamer heeft op de olympische triatlon net naast een medaille gegrepen. De 30-jarige triatlete, die lang in Sittard woonde, eindigde knap als vierde. Maya Kingma uit Maastricht, met startnummer 1, kon niet met de besten mee en eindigde als elfde.

Het goud ging naar Flora Duffy uit Bermuda. De overige medailles waren voor de Britse Georgia Taylor-Brown (zilver) en de Amerikaanse Katie Zaferes (brons). De wedstrijd startte een kwartier later vanwege hevige regenval. Door de weersomstandigheden was er een stevige golfslag bij het eerste onderdeel, anderhalve kilometer zwemmen. Klamer en Kingma kwamen rond plek tien uit het water en zaten op de fiets in een achtervolgende groep. Daarin was echter weinig samenwerking.

Na veertig kilometer fietsen had het duo een achterstand van een minuut op de koploper. Bij het lopen (tien kilometer) maakte Klamer een indrukwekkende opmars die leidde tot de vierde plaats, op 2.12 minuten achter Duffy. Kingma kon het niet meer bolwerken en eindigde net buiten de toptien op 3.40.