Euregionaal Festival Bach 2.1 ook in Roermond

Print
Euregionaal Festival Bach 2.1 ook in Roermond

Afbeelding: De Limburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De stichting Samenwerkende Orgelvrienden Limburg houdt ook in Roermond een Euregionaal festival. Daarnaast vindt het festival plaats in Maastricht en het Belgische Tongeren en het Duitse Aken.

Het avondconcert op maandag 16 augustus 2021 wordt georganiseerd door stichting Orgelkring Roermond. Het concert vindt plaats in de Sint Christoffelkathedraal en begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro per persoon.

Op 8 mei 2021 was het dertig jaar geleden dat de stichting Samenwerkende Orgelvrienden Limburg (SOL) werd opgericht. De stichting Orgelkring Roermond maakt deel uit van deze overkoepelende organisatie van samenwerkende orgelkringen. Het jubileumfestival is in zijn geheel gewijd aan de muziek van Johann Sebastian Bach.

Organist

Uitvoerende op maandagavond 16 augustus 2021 is Jean-Pierre Steijvers (Heythuysen), vaste organist van de Sint Christoffelkathedraal. Het thema van dit concert is ‘Werk – Vuur – Werk’. Passend bij dit thema heeft Jean-Pierre Steijvers een programma samengesteld dat het vuur en de passie die spreekt uit de werken van J.S. Bach ten volle tot uitdrukking zal brengen.

Zitplaatsen zijn te reserveren door een mail te sturen of via de website.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen