Judoka Franssen grijpt naast brons op de Spelen

Franssen na het verlies om het brons. © ANP

Tokio -

Juul Franssen is er dinsdag niet in geslaagd een plak te winnen op de Spelen. De judoka uit Reuver verloor in de strijd om het brons in de klasse tot 63 kilogram van de Italiaanse Maria Centracchio.

redactie

Franssen liep door twee vroege strafjes al vroeg achter de feiten aan. In de reguliere score werd er echter door beide judoka’s niet gescoord, al had de Italiaanse wel het initiatief.

In de verlenging lukte het Franssen niet om het tij te keren. Centracchio bleef aanvallen, en dat leverde de Limburgse een derde straf op wegens passiviteit. Dat was ook gelijk het einde van de partij, waardoor Franssen als vijfde eindigde.

De Reuverse verloor eerder op de dag in de kwartfinales van favoriete en vijfvoudig wereldkampioene Clarisse Agbegnenou, maar won daarna in de herkansing van de Braziliaanse Ketleyn Quadros.

Ze versloeg in de eerste schifting in de Nippon Budokan eenvoudig haar Servische opponente Anja Obradovic. In de tweede ronde moest ze diep gaan om de Oostenrijkse Katharina Haecker te verslaan.

Voor Franssen waren het de eerste Olympische Spelen in haar carrière. In Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016) was ze reserve en sparringpartner.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal