Gezocht: Limburgse ‘klimaatburgemeesters’ die zich willen inzetten tijdens de eerste Nationale Klimaatweek

Print
Gezocht: Limburgse ‘klimaatburgemeesters’ die zich willen inzetten tijdens de eerste Nationale Klimaatweek

Afbeelding: Nationale Klimaatweek

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre -

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar Limburgers die zich inzetten voor een beter klimaat. Ze zijn voor de eerste Nationale Klimaatweek op zoek naar ‘klimaatburgemeesters’.

De Nationale Klimaatweek start op 28 oktober en loopt tot en met 5 november. Op de eerste dag van de Nationale Klimaatweek (NKW) wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van het Klimaatakkoord.

Het doel van de week is om zo veel mogelijk mensen zich te laten inzetten voor een beter klimaat. „Dit kan al door je eigen levensstijl aan te passen met iets groots of kleins, maar ook op een goedkope of dure manier: van je huis laten isoleren tot minder voedsel verspillen”, aldus de initiatiefnemers.

Klimaatburgemeesters kunnen zich zelf aanmelden of aangemeld worden door iemand via de website. Op diezelfde website is ook weer informatie te vinden over de Nationale Klimaatweek.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen