Handbalsters winnen doelpuntrijk duel van Zuid-Korea

Print
Handbalsters winnen doelpuntrijk duel van Zuid-Korea

Inger Smits legt aan om te schieten. Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De Nederlandse handbalsters hebben dinsdag ook hun tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen in winst omgezet. In een zeer doelpuntrijk duel rekende de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade af met Zuid-Korea: 43-36.

Oranje won eerder ook al met ruime cijfers van Japan (32-21) en staat na twee zeges al met één been in de kwartfinales. De eerste vier uit de groep van zes plaatsen zich bij de laatste acht.

De aanvalslust was groot bij Nederland en de ploeg swingde ouderwets. Alle speelsters wisten een of meer keer te scoren. Lois Abbingh was weer de topschutter met zes treffers, Angela Malestein was goed voor vijf goals. Danick Snelder, Kelly Dulfer, de Limburgse Inger Smits en Martine Smeets scoorden ook nog eens ieder vier keer.

Het Nederlands team speelt later ook nog tegen Angola, Europees kampioen Noorwegen en Montenegro in de poulefase. Oranje eindigde bij zijn olympische debuut op Spelen van Rio in 2016 als vierde.