Zware explosie in Duitse stad Leverkusen: dode, zestien gewonden, vier vermisten

 © Telegraaf/DPA

Door een zware explosie op een groot chemiepark in het Duitse Leverkusen is zeker een persoon om het leven gekomen. Vier andere werknemers gelden nog als vermist.

Er zijn ook meerdere zwaargewonden, meldt eigenaar Currenta van de afvalverwerkingsinstallatie waar de ontploffing plaatsvond. De stad Leverkusen spreekt over in totaal zestien gewonden, van wie vier er ernstig aan toe zijn.

Giga-explosie bij Duitse chemie-fabriek gefilmd. © Dumpert

Oplosmiddelen

Het ongeluk was rond 10:00 uur bij de opslag met tanks bij de vuilverbranding, melden Duitse media. Een tank met oplosmiddelen stond urenlang in brand. De knal was tot in de wijde omgeving te horen. Ook steeg er een rookpluim op van honderden meters hoog.

De hulpdiensten riepen omwonenden op binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Ook belangrijke snelwegen in de buurt werden afgesloten. De Duitse burgerbescherming sprak over extreem gevaar. Na metingen van de lucht in een deel van de regio concludeerde de brandweer rond de middag dat de bevolking daar geen gevaar meer liep.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal