Red Bull eist herziening van incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton

Print
Red Bull eist herziening van incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton

Lewis Hamilton tikte Max Verstappen in Engeland van de baan, kreeg een straf, maar won alsnog de race.

Red Bull Racing wil dat de Formule 1-wedstrijdleiding opnieuw gaat kijken naar het incident tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen op Silverstone. Het team van Verstappen heeft een petitie ingediend om de ‘zaak’ opnieuw onder de loep te nemen.

Het verzoek van Red Bull komt niet als een verrassing, na alle uitlatingen vanuit dat kamp in de dagen na de inmiddels beruchte crash. Verstappen werd aangetikt door Hamilton en vloog met hoge snelheid in de bandenstapel. Hamilton kreeg een tijdstraf van tien seconden aan zijn broek, maar won de race voor eigen publiek alsnog.

Lees ook: Marko: Red Bull schakelt advocaat in om crash Verstappen

Donderdag moeten beide teams zich via een video-vergadering melden bij de stewards. Elke renstal mag drie man afvaardigen, onder wie de teammanager.

Lees ook: Lewis Hamilton toont geen greintje empathie; rivaliteit met Max Verstappen op de spits gedreven na crash

Red Bull is van mening dat de straf van Hamilton te licht is. Diens werkgever Mercedes is juist van mening dat het ging om een race-incident en vond de sanctie niet terecht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee