Animo bij vluchtelingen in Leudal om te leren fietsen is groot

Print
Animo bij vluchtelingen in Leudal om te leren fietsen is groot

Afbeelding: Getty Images

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

Een project waarbij vluchtelingen leren fietsen kan in Leudal op grote belangstelling rekenen. Onlangs is de ANWB gestart met het opleiden van vrijwilligers die mensen de techniek van het fietsen bij gaan brengen. Voor die fietslessen, die in september gaan starten, hebben zich al meer dan veertig mensen aangemeld, zo laat de gemeente Leudal weten.

Zelfredzaam

Doel van de fietscursus is om de zelfredzaamheid en mobiliteit van nieuwkomers te vergroten. Daarbij werkt het MensOntwikkelBedrijf Leudal, dat zich bezighoudt met hulp aan bijstandsgerechtigden, samen met de gemeente Leudal en Vluchtelingenwerk Leudal. De cursus is in eerste instantie ook alleen bedoeld voor inwoners met een bijstandsuitkering.

Oud

Om de fietslessen goed uit te kunnen voeren is de gemeente Leudal wel nog op zoek naar oude fietsen. Die kunnen dan worden opgeknapt en ingezet tijdens de lessen. Ook kinderfietsen zijn daarbij welkom. Wie nog een fiets heeft kan contact opnemen met de gemeente Leudal.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen