Project renovatie Munsterplein op symbolische wijze afgesloten

Print
Project renovatie Munsterplein op symbolische wijze afgesloten

Peter Houwen (rechts) overhandigt de laatste Munsterkei aan Jorg Huijskens. Afbeelding: BLM

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Het historische Munsterplein in Roermond heeft in 2019/2020 een grondige renovatie ondergaan. Kasseien en (hoge) hakken gingen niet echt lekker samen. Hoog tijd om hier iets aan te doen. De kasseien zijn eruit gehaald, vlak afgezaagd en vervolgens weer teruggeplaatst. Hierdoor loopt het een stuk fijner over het Munsterplein.

Roermondenaar Peter Houwen heeft een fondsenwerving opgezet: iedereen kreeg de kans om één of meerdere afgezaagde Munsterkeien tegen een vergoeding aan te schaffen. Deze vergoedingen worden ingezet voor lokale jeugdverenigingen en -organisaties.

In bouwteamsamenwerking met gemeente Roermond heeft BLM Wegenbouw het project Renovatie Munsterplein succesvol uitgevoerd. Directeur Jorg Huijskens kreeg onlangs de allerlaatste Munsterkeien overhandigd van Peter Houwen.

Dit was voor BLM een symbolische afsluiting van het project. De bijdrage van BLM Wegenbouw wordt gebruikt voor de verfraaiing van de populaire Roermondse speeltuin Kitskenberg.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen