Openbare speeltuinen in Weert gebundeld in overzichtelijk en handig boekje

Print
Openbare speeltuinen in Weert gebundeld in overzichtelijk en handig boekje

Wethouder Martijn van den Heuvel reikt het eerste boekje uit. Afbeelding: Gemeente Weert

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De openbare speeltuinen in Weert, van klein tot groot, zijn door de gemeente per gebied, wijk en dorp gebundeld in een boekje. Op die manier kan iedereen zijn eigen speeltuinenroute maken en op pad gaan.

De eerste exemplaren van het boekje werden maandag door wethouder Martijn van den Heuvel uitgereikt aan kinderen uit gezinnen die met Stichting Het Vergeten Kind een dagje naar de Efteling mochten.

Wethouder Martijn van den Heuvel: „Bewegen is gezond voor jong en oud. Daarom is het belangrijk dat onze (klein)kinderen voldoende gelegenheid hebben en krijgen om te bewegen en spelen. Weert heeft ontzettend veel leuke speeltuinen. Kijk dus verder dan de speeltuinen in je eigen buurt, en ga eens een ander gebied ontdekken. Veel speelplezier!”

Routes

De speeltuinenroute laat een overzicht zien van alle speeltuinen per gebied, wijk en dorp in de gemeente Weert. Er zijn routes gemaakt die gezinnen langs verschillende speeltuinen kunnen lopen op fietsen. Ook kunnen er eigen routes worden samengesteld. Per speeltuin is aangegeven welke faciliteiten er te vinden zijn, voor welke leeftijd het geschikt is en hoe groot de speeltuin is. Ook de voetbalveldjes, tafeltennistafels, basketbalmogelijkheden, jeu de boulesbanen en ontmoetingsplaatsen zijn aangegeven, waardoor het boekje voor alle leeftijden interessant is.

Zomerpakket

„Buitenspelen is meer dan bewegen. Kinderen ontwikkelen zich breder en leren extra vaardigheden die later in het leven van pas komen. Buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek”, aldus de initiatiefnemers. De speeltuinenroute is ontwikkeld met specifieke aandacht voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Dit jaar zit het boekje daarom bij het zomerpakket. Dat pakket wordt door de gemeente aangeboden aan kinderen tot en met 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. Elk gezin mag twee activiteiten uitkiezen die ze deze zomer met het gezin kunnen ondernemen.

Vanzelfsprekend is de speeltuinenroute voor iedereen in Weert beschikbaar. Het boekje is in digitale vorm te vinden op www.weert.nl/speeltuinroute.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen