Juul Franssen verliest kwartfinale van meervoudig wereldkampioene en gaat naar herkansing

Juul Franssen (links) in actie tegen Anja Obradovic. © ANP

Juul Franssen heeft in de kwartfinale van het olympisch judotoernooi verloren van meervoudig wereldkampioene Clarisse Agbegnenou. De judoka uit Reuver krijgt later op de dag nog een kans in de herkansing en blijft in de race voor een bronzen medaille.

Roel Wiche

Franssen versloeg in de eerste schifting in de Nippon Budokan eenvoudig haar Servische opponente Anja Obradovic. In de tweede ronde moest ze diep gaan om de Oostenrijkse Katharina Haecker te verslaan. De gedoodverfde favoriet, Clarisse Agbegnenou uit Frankrijk, was daarna te sterk voor haar. Franssen gaf veel weerstand, maar kon niet voor een stunt zorgen.

Voor Franssen is het de eerste Olympische Spelen in haar carrière. In Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016) was ze reserve en sparringpartner. De Limburgse komt later in de ochtend (Nederlandse tijd) in actie in de kwartfinale.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal