Fortuna Sittard wint kletsnatte oefenwedstrijd in Zeeland

Print
Fortuna Sittard wint kletsnatte oefenwedstrijd in Zeeland

Sebastian Polter scoorde in een tijdsbestek van vijf minuten tweemaal. Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard is het trainingskamp in Zeeland begonnen met een overwinning op VVCS. Het elftal van clubloze voetballers werd met 4-1 verslagen.

In de eerste helft werd de wedstrijd na ruim een half uur onderbroken vanwege noodweer. Het duel lag bijna drie kwartier stil. Op dat moment stond het 1-0 na een doelpunt van Bassala Sambou. In het restant van de eerste helft werd niet meer gescoord.

Polter

Vanwege het oponthoud door de regen werd de tweede helft na een ultra korte pauze van twee minuten snel hervat. Zo kort als de pauze duurde, zo vlot lag de bal in het netje. Zian Flemming miste nog oog-in-oog met doelman Nick Hengelman, maar na de volgende tegenstoot was het wel raak via Sebastian Polter. De Duitser maakte er vijf minuten later ook nog 3-0 van.

Na een uur spelen mocht jeugdspeler Daan Bisschops zijn eerste minuten maken in het elftal van Sjors Ultee. Kort nadat hij binnen de lijnen was gebracht, ging de jonge verdediger op het kletsnatte veld in de fout en veroorzaakte een penalty. Kyle Ebecilio schoot raak: 3-1. De laatste minuten was het eenrichtingsverkeer richting het doel van VVCS. Flemming tekende voor de 4-1 eindstand.