Margo de Kock nieuwe directeur ECI Cultuurfabriek in Roermond

Print
Margo de Kock nieuwe directeur ECI Cultuurfabriek in Roermond

Margo de Kock. Afbeelding: ECI Cultuurfabriek

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Maastricht / Itteren / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht -

Margo de Kock is per 1 oktober de nieuwe directeur van de ECI Cultuurfabriek in Roermond.

De Kock volgt daarmee Joery Wilbers op, die na ruim vijf jaar Roermond verruilt voor een interimklus in Sittard-Geleen als directeur van De Domijnen.

Margo de Kock werkte 31 jaar in de sector zorg en welzijn. De laatste zestien jaar was ze directeur van het Ronald McDonald Huis Maastricht. Voor die tijd was zij actief in uiteenlopende functies voor onder meer MIK Kinderopvang en Maastricht UMC+.

Hart

De Kock maakt nu de overstap naar een andere sector waar haar hart ligt: kunst en cultuur. Ze vervulde in het verleden al diverse rollen in de cultuursector. Ze was onder andere adviseur in Cultuurtank Limburg en bestuurslid van het Pesthuys Podium.

„Ik herken in ECI cultuurfabriek veel dezelfde waarden als in mijn huidige werkplek: beide organisaties willen een gastvrij thuis zijn voor iedereen, ongeacht achtergrond, overtuiging of afkomst. In een prachtig, inspirerend gebouw bevinden zich niet alleen alle kunstdisciplines waar ik van hou onder één dak, maar wordt ook de basis voor heel veel (jonge) mensen gelegd om te leren kijken én maken. Ik zie er enorm naar uit om op die prachtige plek te gaan werken”, aldus de nieuwe ECI-directeur.

Enthousiast

Marcel Smeets, voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting ECI cultuurfabriek, is enthousiast over de aanstelling van De Kock. „Wij zijn erg verheugd dat wij een ervaren en veelzijdige directeur als Margo kunnen verbinden aan ‘het mooiste cultuurhuis van Limburg’. Haar ervaring bij het Ronald McDonald Huis sluit uitstekend aan op de verbindende en betekenisvolle rol die ECI in de regio wil vervullen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen