Dier van de week: jonge kittens op zoek naar aandacht en een nieuw thuis

 © Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week zijn de kittens die oud genoeg zijn om geplaatst te worden aan de beurt.

Redactie

Hoe komen al die kittens in het asiel terecht?

„Omdat katten graag naar buiten gaan, dien je als eigenaar je verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat ze gecastreerd of gesteriliseerd worden. Dit voorkomt een hoop overlast en voorkomt dat poezen die niet tijdig geholpen worden één of meerdere nesten per zomer krijgen. Als dit buiten gebeurt en er is geen eigenaar bekend, belanden deze kittens in het asiel.”

Wat kun je over de kittens vertellen?

„Het hangt van de leeftijd af waarop de kittens gevonden worden en met mensen in contact gaan komen hoe makkelijk het is om ze te socialiseren. Sommige kittens geven zich heel snel over, maar sommige vinden het heel lastig om mensen te gaan vertrouwen. Gelukkig zie je dan dat ze, als ze eenmaal in een huiselijke situatie terechtkomen, toch overstag gaan.”

Waar moet men bij interesse rekening mee houden?

„Belangrijk is natuurlijk dat je voldoende tijd en ruimte hebt om een jonge kat de aandacht te geven die ze nodig heeft. Zeker als de keuze valt op een kitten dat nog wat schuw is en nog overal aan moet wennen. En natuurlijk de kosten die de verzorging met zich brengt.

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal