Respijt- en dementiemaatjes gezocht in Weert en Nederweert

Print
Respijt- en dementiemaatjes gezocht in Weert en Nederweert

Afbeelding: Mantelzorg NL

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Om mantelzorgers in Weert en Nederweert te ontlasten kunnen mensen zich bij Punt Welzijn aanmelden als respijt- of dementiemaatje.

Een respijtmaatje is de vervanger van de mantelzorger, die dan even op adem kan komen en tijd voor zichzelf kan nemen. Deze koppeling is voor de duur van ongeveer een halfjaar. Een dementiemaatje biedt gezelschap aan een persoon met dementie.

Lees ook: Oudere met verpleeghuiszorg thuis leeft langer dan bewoner verpleeghuis

In samenwerking met de casemanagers dementie wordt er een passende koppeling gemaakt. Het is ook mogelijk om voor langere tijd te worden ingezet om de mantelzorger van zijn taken te ontlasten. Ook kan er een cursus gevolgd worden over dementie.

Een respijt- of dementiemaatje brengt één keer per week of per twee weken een bezoek aan een deelnemer die zorg nodig heeft. Er is voornamelijk één op één contact en samen met de mantelzorger en deelnemer wordt bekeken welke activiteit er ondernomen kan worden. Er worden geen verzorgende, huishoudelijke of administratieve werkzaamheden verwacht. Gemiddeld kost het een paar uurtjes in de week.

Meer informatie en aanmelden? Bel met Punt Welzijn via 0495-697900 of stuur een mail.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen