Google en Facebook verplichten vaccinatie voor personeel

Print
Google en Facebook verplichten vaccinatie voor personeel

Afbeelding: Getty Images

Google eist van al zijn werknemers dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus voordat ze kantoren van het techbedrijf betreden.

Tegelijkertijd verschuift het Amerikaanse concern de datum waarop personeel weer geregeld op het werk moet verschijnen. Ook Facebook kondigde aan dat werknemers in de Verenigde Staten moeten zijn gevaccineerd om op kantoor te mogen komen.

De vaccinatieverplichting van Google gaat de komende weken al in bij Amerikaanse vestigingen van het bedrijf. In de daaropvolgende maanden eist het concern achter de gelijknamige zoekmachine ook elders in de wereld dat personeel is ingeënt tegen het longvirus.

Topman Sundar Pichai schrijft in een blog aan personeel dat het „geweldig was” om de voorbije maanden weer werknemers samen te zien brainstormen. Om die reden wilde het bedrijf dan ook dat werknemers zeker 60 procent van hun werktijd doorbrengen op de plekken waar ze ook voor de uitbraak van corona werkten.

Maar waar die terugkeer naar kantoor aanvankelijk deze zomer was voorzien, mogen Google-werknemers nu tot 18 oktober volledig thuiswerken als ze dat willen. Die verschuiving is ingegeven door de opleving van de zeer besmettelijke Delta-variant van het coronavirus, schrijft Pichai.

Facebook laat weten dat de vaccinatieverplichting vooralsnog alleen in de VS geldt. Maar het bedrijf kijkt na verloop van tijd ook of dezelfde regels in andere landen moeten gelden, laat een woordvoerster weten.

Het socialmediabedrijf verwacht dat zijn kantoren in september voor de helft gevuld zijn. In oktober moeten ze volledig heropend zijn. Anders dan Google geeft Facebook werknemers die het willen de mogelijkheid om al hun werk vanuit huis te doen.