Excursie met Peelgids vanaf het buitencentrum De Pelen

Print
Excursie met Peelgids vanaf het buitencentrum De Pelen

Afbeelding: Nationaal Park De Groote Peel

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer -

Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer kunnen liefhebbers op zondag 15 augustus een excursie maken door de ‘Paardenbegrazing’, de zandrug aan de oostrand van het Nationaal Park De Groote Peel.

De excursie start om 13.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel. Het eerste deel van de wandeling loop je nog in het ‘natte deel’ van het gebied. Zo ervaar je het verschil tussen het hoogveen en de zandrug. De gids vertelt over de ontstaansgeschiedenis en over de planten en dieren die in de Peel voorkomen. Onderweg kom je de Shetlander pony’s die het gebied begrazen tegen.

De route is ongeveer 7 kilometer en duurt 2,5 uur. Deelname kost 6 euro per persoon en reserveren is verplicht via de website.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen