Olympisch toernooi ten einde voor Gabriela Schloesser-Bayardo

Gabriela Schloesser pakte in de gemengde landenwedstrijd afgelopen zaterdag het zilver met Steve Wijler.  © Hollandse Hoogte / ANP

Tokio -

Gabriela Schloesser-Bayardo is er bij de Olympische Spelen niet in geslaagd de achtste finale in het individuele toernooi te bereiken. De Française Lisa Barbelin was te sterk voor de handboogschutster uit Nuth: 6-0.

Redactie

Na haar zege in de eerste ronde op de Russische Svetlana Gomboeva (6-5) moest Schloesser snel weer aan de bak. Ze haalde in haar tweede wedstrijd niet het niveau dat nodig was om het Barbelin echt lastig te maken. Met twee afzwaaiers naar een 5 bij de start van de eerste en derde set liep ze meteen achter de feiten aan. De 10 met haar laatste pijl was onvoldoende om Barbelin nerveus te maken. 6-0 (24-21, 28-26, 29-24).

Positief gevoel

Ondanks de uitschakeling zal Schloesser met een positief gevoel terugkeren uit Tokio. Samen met Steve Wijler uit Horn veroverde ze zaterdag verrassend de zilveren medaille in de gemengde landenwedstrijd.

Lees ook: Limburgs duo zorgt voor primeur: nooit eerder pakte Nederland olympisch zilver bij het handboogschieten

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal