Stille tocht voor Tanja Groen op 31 augustus

 © United Photos BV

Op initiatief van studentenvereniging Circumflex en Stichting De Gouden Tip wordt op dinsdag 31 augustus een stille tocht voor Tanja Groen gehouden.

De studente verdween 28 jaar geleden op 18-jarige leeftijd, exact op die datum, in Maastricht. De stille tocht zal in het teken staan van de verdwijning van Groen en ook een ode zijn aan de jarenlange inzet van Peter R. de Vries voor de verdwijningszaak, melden de stichting en de studentenvereniging.

Zij laten weten dat Adrie en Corrie Groen, de ouders van Tanja, hun steun voor het initiatief hebben uitgesproken. De stille tocht start om 19.00 uur op de Markt in Maastricht en eindigt op het Vrijthof.

Studentenvereniging Circumflex bezocht op 5 juli Peter R. de Vries op zijn kantoor, een dag voor de aanslag op het leven van misdaadverslaggever en vertrouwenspersoon van de familie Groen. Toen is onder meer gesproken over het organiseren van een stille tocht.

Lees ook: 1,3 miljoen euro opgehaald voor vermissingszaak Tanja Groen

„Jaarlijks staan wij stil bij haar verdwijning en denken we aan Tanja, maar ook aan haar familie en vrienden, die sinds die dag in augustus 1993 in onzekerheid moeten leven”, zegt Tanne Nevels, voorzitter van Circumflex. „Dit jaar gaan we haar op een zeer bijzondere manier herdenken.” Het doel van de stille tocht is om zo veel mogelijk aandacht te vragen voor de vermissingszaak en de crowdfunding door Stichting De Gouden Tip te ondersteunen. Ook ziet de vereniging de stille tocht als een blijk van waardering „voor de tomeloze inzet van De Vries”.

De Vries was voorzitter van Stichting De Gouden Tip. Die is een actie begonnen voor het inzamelen van geld voor een beloning voor de tip die leidt naar de opsporing van Tanja Groen. Het streefbedrag van 1 miljoen euro is al overschreden. Het extra ingezamelde bedrag gaat naar andere zaken die een gouden tip nodig hebben.

Tanja Groen vertrok in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 van een ontgroeningsfeestje van haar studentenvereniging in het centrum van Maastricht naar haar kamer in Gronsveld. Sindsdien is ze spoorloos verdwenen.