LIVE: Maastricht presenteert uitkomsten onderzoek fatale stroomstoring

Print

Persconferentie MUMC+ over uitkomsten onderzoek fatale stroomstoring. Video: MUMC+

Maastricht-Airport / Maastricht / Itteren -

Het Maastricht UMC+ presenteert vrijdagmiddag de uitkomsten van het onderzoeksrapport dat is opgesteld naar aanleiding van de stroomstoring die eind april twee coronapatiënten het leven kostte.

Als gevolg van de stroomstoring viel korte tijd de zuurstoftoediening stil. De storing vond plaats in de nacht van 29 op 30 april.

Vier patiënten, op vier verschillende kamers, kregen te maken met de uitval van de zuurstoftoediening. De stroom viel uit in één zuil waarop de zuurstofvoorziening was aangesloten voor alle vier de kamers, die samen één unit vormen. De andere twee patiënten zouden geen nadelige gevolgen hebben ondervonden van de stroomonderbreking. Hoe lang de storing precies duurde en waarom niet eerder is ingegrepen, wordt wellicht vandaag duidelijk.

Lees ook: MUMC+ heeft onderzoek naar oorzaak dood patiënten door stroomuitval nog niet gereed

Bij de presentatie zijn onder meer voorzitter Helen Mertens van de raad van bestuur en directeur Karin Faber van patiëntenzorg van het MUMC+ aanwezig. Ook voorzitter Richard Dekhuijzen van de onderzoekscommissie is bij de presentatie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu