Dier van de week: energieke bully Buddha is bij het zien van een koekje het braafste jongetje van de klas

Buddha. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

Zuid-Limburg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Dit keer is het de beurt aan de twee jaar oude Buddha.

Redactie

Wie is Buddha en hoe is zijn karakter?

„Buddha is een Amerikaanse bully van twee jaar oud. Hij is wegens een verdrietige reden naar het asiel gebracht: zijn vorige baas is overleden. Buddha is een energieke hond die snel opgewonden raakt. Op zulke momenten kan hij tegen je opspringen en in de riem happen. We oefenen flink met hem om hem meer zelfbeheersing bij te brengen en ook voor zijn toekomstige baas zal dit een aandachtspunt blijven.”

Wat is allerleukste aan Buddha?

„Buddha is jong, vol levenslust en energie en enorm slim. Hij is stapelgek op koekjes en is bij het zien van een koekje het braafste jongetje van de klas. Hij gaat graag met je mee op pad en iedere wandeling is een feest.”

Wie is zijn ideale baas?

„We zoeken voor Buddha een ervaren eigenaar die de tijd heeft om hem te begeleiden in zijn opgewonden momenten, eventueel met hulp van een gedragsdeskundige. Hij leefde voorheen samen met een teefje en zou ook nu ook mogelijk geplaatst kunnen worden bij een rustig teefje. Buddha is heel graag buiten, een baas met een tuin heeft daarom onze voorkeur.”

Gaat jouw hart sneller kloppen van dit dier? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal