Megacontract voor Pogacar bij UAE Team Emirates

Print
Megacontract voor Pogacar bij UAE Team Emirates

Pogacar won deze zomer de Tour de France voor de tweede keer. Afbeelding: EPA

Tadej Pogacar heeft een megacontract getekend bij zijn ploeg UAE Team Emirates. De winnaar van de voorbije twee edities van de Tour de France ligt nu tot en met 2027 vast.

Een contract met een duur zes jaar is voor het wielrennen vrij ongebruikelijk. Dat toont het grote vertrouwen dat de Sloveen de ploeg in elkaar hebben. “Ik ben erg blij dat ik mijn toekomst aan het team kan verbinden en hier de komende jaren kan blijven”, zegt Pogacar. „Dit team past heel goed bij mij en ik heb het geluk te kunnen zeggen dat ik niet alleen collega’s, maar ook vrienden heb gevonden.”

Jonge talenten

Ploegbaas Mauro Gianetti ook zeer blij dat het grootste rondetalent van het moment voor lange tijd vastligt. „We hebben een team van jonge talenten voor de toekomst opgebouwd en Tadej is daar vanaf bij betrokken geweest. We hebben hem zien opgroeien van een tiener tot een jonge man en wat hij heeft bereikt is fantastisch.”

Lees ook: Hoofdbrekens om Pogacar: wie gaat Sloveen de komende jaren kloppen?

Pogacar won niet alleen twee keer de Tour de France (met zes etappes). Ook zegevierde hij dit jaar al in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. In de olympische wegwedstrijd greep hij zaterdag het brons.