Benefietconcert op de Cauberg voor slachtoffers watersnood

Print
Benefietconcert op de Cauberg voor slachtoffers watersnood

Afbeelding: Annemiek Mommers

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Woensdagavond 25 augustus wordt er in het kuurpark op de Cauberg in Valkenburg een 4,5 uur durend benefietconcert gehouden voor de slachtoffers van de overstromingen in Limburg.

De organisatie is in handen van de stichting Limburg oet de drup die ook na het hoogwater van 1993 en 1995 soortgelijke acties op touw zette in het MECC en op het Vrijthof en die laatste keer 150.000 gulden ophaalde (plm. 70.000 euro).

„Maar toen en nu kun je niet vergelijken”, zegt woordvoerder Andy Croonenberg van Limburg oet de drup. „Een streefbedrag kunnen we door corona niet noemen. Zo kunnen we maar vijftienhonderd bezoekers in het kuurpark achter het casino op de Cauberg toelaten.”

Lees ook: Waterschap voorzag extreme hoogwater Valkenburg

Livestream

Vandaar dat zijn organisatie het vierenhalf uur durende concert dat om 19 uur zal beginnen ook gratis gaat streamen, waarbij de kijkers online een bedrag naar keuze kunnen doneren.

De artiesten en bekendheden die aan deze benefietactie meewerken hebben allemaal een band met Limburg. „Zo hebben The Voice Kids-winnares Emma Kok, Gé Reinders en Beppie Kraft al hun medewerking toegezegd”, zegt Croonenberg. Toch worden het volgens hem niet louter Limburgstalige optredens. „Het wordt een mix van bandartiesten, bands en zelfs akoestische optredens. En met verrassende duetten.”

Lees ook: Zoektocht naar onderdak in Valkenburg zorgt voor slapeloze nachten

Gezichtsherkenning

Om het concert live bij te wonen betalen bezoekers vijftig euro per persoon. „Vanwege corona wordt het uiteraard een zitconcert waarbij we wel een toegangsprimeur hebben doordat Compo Ticketing met het PeopleFlows systeem gaat werken, een toegangssysteem dat gezichtsherkenning, ID-gegevens en gecodeerde toegang tot vaccinatiedatabases combineert.”

Kijk voor meer informatie op website.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen