Fors meer kaarten beschikbaar voor Passiespelen Tegelen na herberekening zitcapaciteit

De Passiespelen kunnen vanaf 7 augustus ruim 125 bezoekers extra toelaten.  © Lé Giesen

Tegelen -

Het aantal zitplaatsen bij de Tegelse Passiespelen wordt vanaf 7 augustus flink uitgebreid. Hierdoor zijn per voorstelling ruim 125 extra kaarten beschikbaar.

Marcel van Lier

Uitbreiding van de capaciteit van 580 naar meer dan 700 bezoekers is mogelijk omdat gebleken is dat ‘coronaveilige’ groepen gemiddeld groter zijn dan verwacht. Vooraf werd uitgegaan van twee personen per ‘bubbel’, maar in de praktijk blijkt deze berekening aan de voorzichtige kant en zijn het er vaak meer. Daarnaast is er minder vraag naar rolstoelplaatsen, waardoor een deel hiervan kan worden vervangen door extra stoelen. Op basis van deze gegevens is een herberekening van de zitcapaciteit gemaakt. De organisatie benadrukt dat de bezetting van het Tegelse openluchttheater hiermee nog altijd voldoet aan de coronaregels.

Uitverkocht

De druk op de kaartverkoop is de laatste weken toegenomen, meldt de organiserende stichting. De zondagmatinees zijn nagenoeg uitverkocht. Tot en met 5 september zijn er nog twintig voorstellingen van ‘Hem achterna’, zoals de titel van deze 21ste uitvoering luidt. Het is sinds de uitbraak van het coronavirus een van de eerste grote theaterproducties in Limburg waarbij publiek wordt toegelaten.

De Passiespelen worden elke zaterdag en zondag tweemaal opgevoerd in het Doolhoftheater in Tegelen. Komende weekeinde zijn er geen voorstellingen.