Max Verstappen weer terug aan het front; snelste in eerste training

Print
Max Verstappen weer terug aan het front; snelste in eerste training

Max Verstappen. Afbeelding: Red Bull Content Pool

Dat Max Verstappen geen naweeën meer ondervindt van de zware crash twee weken geleden in Silverstone werd duidelijk tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Hongarije. De Red Bull-coureur was het snelst van iedereen op het bloedhete circuit nabij Boedapest.

Verstappen was lange tijd in de weer met harde banden op zoek naar de juiste race-afstelling. Daardoor deed de Limburger lange tijd niet mee in de bovenste regionen van de tijdtabellen. Maar eenmaal op zachte band was het meteen raak: met 1.17.555 sprong Verstappen meteen naar de eerste plek. De verschillen met de concurrentie zijn echter zeer klein. Valtteri Bottas en titelconcurrent Lewis Hailton bleven in hun Mercedes het spoor met tijden van 1.17.616 en 1.17.722. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez kwam niet verder dan de achtste tijd: 1.18.466.

Verstappen reed de oefensessie met de Honda-motor die vorige week nog in de zwaar beschadigde auto was gemonteerd. De Japanse ingenieurs hebben er na uitgebreid onderzoek echter vertrouwen in dat de krachtbron ook in Hongarije inzetbaar is. De eerste training wees in elk geval niet op het tegendeel.