Politie stuit in Nederweert op grootste productielocatie crystal meth in Nederland

Print
Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De politie is in de nacht van donderdag op vrijdag in Nederweert op een grote productielocatie van synthetische drugs gestuit.

Volgens de politie kon in deze professioneel opgezette productielocatie dagelijk meer dan 100 kilo van deze drug gemaakt worden. Dat komt neer op een handelswaarde van 1 miljoen euro per dag. Bij verkoop zou de straatwaarde daar een veelvoud van zijn.

Volgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) gaat het om de grootste en meest professionele productielocatie van crystal meth ooit in Nederland aangetroffen.

Lees ook: Drugslab ontdekt op perceel Hoogbosweg in Nederweert

Politie stuit in Nederweert op grootste productielocatie crystal meth in Nederland
Foto: Politie

Chatberichten

De politie kwam de locatie aan de Hoogbosweg in Nederweert op het spoor door informatie uit versleutelde chatberichten. Toen de politie poolshoogte ging nemen, werd het lab in een tweetal met elkaar in verbinding staande loodsen ontdekt. In een bijbehorende woning was een 62-jarige man met de Poolse nationaliteit aanwezig. De man is aangehouden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De politie is in de nacht begonnen met het onderzoek. De woning met de loodsen ligt in het buitengebied. Er is geen gevaar voor omwonenden geweest. LFO is gestart met de ontmanteling van de productielocatie. Dit zal nog tot en met zondag duren.

Drugslab ontdekt op perceel Hoogbosweg in Nederweert. Video: Weert de Gekste

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee