Video: Politieman duwt rijdende scooter onderuit, vluchtende verdachten aangehouden

Print

Politie arresteert scooterrijders na achtervolging. Video: Dumpert

Maastricht / Itteren -

Dankzij een spectaculaire actie van een politieman konden donderdag in Maastricht twee vluchtende verdachten worden aangehouden.

Op een filmpje dat rondgaat op internet is te zien dat meerdere politiewagens op de Cabergerweg een scooter achtervolgen met twee jongens erop.

Terwijl de scooter vanaf een fietspad dwars door twee bermen de weg oversteekt, komt de agent aanrennen. Met een duik richting de duopassagier weet hij de scooter uit balans te brengen.

Het voertuig gaat onderuit, waarna de twee jongens ervandoor rennen, richting Statensingel.
Met hulp van meer agenten worden beide vluchters snel opgepakt, zo is op de beelden te zien.

Gestolen

Volgens een politiewoordvoerder wilde de politiesurveillance de scooter staande houden voor een controle, omdat de bestuurder erg jong leek. Maar in plaats van te stoppen, ging hij ervandoor.

Na de aanhouding bleek de scooterrijder inderdaad te jong. Bovendien was de scooter gestolen en voorzien van een vals kenteken. De jongens hebben een nacht in de cel gezeten en zijn vrijdag overgedragen aan de ouders. Justitie bepaalt wat er nu verder met hen gaat gebeuren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen