Duits drinkwater mogelijk licht verkleurd als gevolg van wateroverlast, maar veilig om te drinken

Print
Duits drinkwater mogelijk licht verkleurd als gevolg van wateroverlast, maar veilig om te drinken

Afbeelding: Website WML

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Kerkrade / Eygelshoven / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) meldt op haar website dat het Duitse drinkwater voor (delen van) Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Vaals mogelijk licht is verkleurd als gevolg van de recente wateroverlast.

Ook is het mogelijk dat het water lichtjes naar chloor ruikt. Het water is echter volledig veilig om te drinken.

Volgens WML zijn er als gevolg van de recente wateroverlast veel humusstoffen, zoals aarde, planten en hout, in de stuwmeren van de Duitse Nordeifel gespoeld.

Van dit water maakt de Wassergewinnungs- und –aufbereitungsgesellschaft Nordeifel mbH via een uitgebreide zuivering drinkwater. WML betrekt dit drinkwater en levert het aan (een gedeelte van) de inwoners van Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Vaals..

WML controleert het water regelmatig en volgens een vast schema. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) houdt hier namens de overheid toezicht op. Uit die controles is gebleken dat er geen ziekmakende bacteriën in het Duitse drinkwater zijn aangetroffen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen