Fortuna sluit trainingsweek af met overwinning en gelijkspel: ‘Trots op deze jongens’

Print
Fortuna sluit trainingsweek af met overwinning en gelijkspel: ‘Trots op deze jongens’

Afbeelding: Pro Shots

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Sjors Ultee kijkt tevreden terug op het trainingskamp in Zeeland. Vrijdag werden nog twee oefenduels gespeeld tegen respectievelijk SV Straelen (4-3 winst) en FC Dordrecht (0-0) waarna de selectie een weekend vrijaf kreeg van de oefenmeester.

Volgens Ultee hadden zijn spelers dat wel verdiend na een ‘intensieve’ viereneenhalve week hard trainen. Afgelopen maandag lastte de oefenmeester nog een laatste trainingskamp in om de zogenoemde puntjes op de i te zetten. „Als ik zie wat er met deze ploeg in die paar weken is gebeurd, kan ik alleen maar trots zijn. Qua fitheid, het inbrengen van systemen. De jongens, en dan vooral ook de nieuwe, hebben dat heel goed opgepakt.”

Fitheid

De trainingsweek werden vrijdag afgesloten met twee oefenduels. Tegen de amateurs van SV Straelen werd met 4-3 gewonnen terwijl de reserves van Fortuna met 0-0 gelijk speelden tegen FC Dordrecht. De uitslagen zeggen Ultee niet zoveel. „Wat belangrijk is, is dat bijna iedereen anderhalf uur gespeeld heeft vandaag. Dat zegt veel over de fitheid van de jongens. Morgen gaan we nog een hersteltraining doen met z’n allen en dan krijgen de jongens drie dagen vrij. Dat hebben ze verdiend.”