Jan Wouters gaat technische staf van Fortuna Sittard ondersteunen: ‘Maar hij zal niet op de bank zitten’

Print
Jan Wouters gaat technische staf van Fortuna Sittard ondersteunen: ‘Maar hij zal niet op de bank zitten’

Jan Wouters Afbeelding: Getty Images

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard heeft zeventigvoudig international Jan Wouters bereid gevonden ondersteuning te gaan bieden aan de technische staf. De Utrechter zal spelers en trainers met zijn ervaring van advies gaan voorzien.

Wouters krijgt per direct een ondersteunende rol binnen de technische staf. Hij werkte in 2014 al samen met hoofdtrainer Sjors Ultee en assistent-trainer Robby Alflen bij FC Utrecht.

„Er was af en toe nog onderling contact”, aldus Ultee. „Op een gegeven moment vroeg Robby wat we ervan vonden als hij Jan zou vragen iets voor Fortuna te willen doen. We hebben het intern besproken en toen is dit eruit gekomen. Hij neemt een berg aan ervaring op topniveau met zich mee, als speler en als trainer. Dat we gebruik kunnen gaan maken van zijn kennis is van enorme toegevoegde waarde voor ons. Maar Jan zal niet plaatsnemen op de bank.”

Vakkennis

Wouters zal wedstrijden van Fortuna bekijken en af en toe aanwezig zijn bij de training. „Het is nooit verkeerd als iemand met andere ogen naar onze wedstrijden kijkt”, zegt Ultee. „Met zijn vakkennis en ervaring kan hij de staf tips geven. Dat geldt ook voor spelers. Het moet super zijn om als middenvelder met zo iemand aan tafel te zitten.”

Hoe vaak Wouters in Sittard zal zijn, ligt volgens Ultee niet vast. „We hebben geen vast aantal dagen of uren afgesproken.”

Lees ook: Fortuna sluit trainingsweek af met overwinning en gelijkspel: ‘Trots op deze jongens’

Wouters speelde in zijn actieve carrière ruim 450 wedstrijden in het betaalde voetbal, waarvan het leeuwendeel voor FC Utrecht en Ajax. Tevens kwam de oud-prof tot zeventig interlands. In 1988 won hij met Oranje het EK. Na zijn actieve carrière bekleedde Wouters verschillende functies bij onder meer FC Utrecht, Ajax, Feyenoord en PSV.