Fluitconcert bij pole-position Hamilton, Verstappen start vanaf derde plek

Print
Fluitconcert bij pole-position Hamilton, Verstappen start vanaf derde plek

Max Verstappen. Afbeelding: EPA

Max Verstappen zal zondag in de achtervolging moeten op Lewis Hamilton bij de Grand Prix van Hongarije. De Brit veroverde onder een luid fluitconcert pole-position en heeft daarmee de eerste slag gewonnen, terwijl de Limburger vanaf de derde plek zal vertrekken. De tweede tijd werd genoteerd door Mercedes-rijder Valtteri Bottas.

„Niet wat we willen”, reageerde Verstappen. „Maar wellicht kunnen we strategisch nog wat.” De race zondag lijkt inderdaad uit te draaien op een tactisch steekspel tussen de Red Bull-coureurs en de rijders van Mercedes.

Verstappen en Pérez starten immers op zachte banden, terwijl Hamilton en Bottas van acquit moeten gaan op de medium compound. In de regel is die laatste optie een voordeel, omdat met medium-banden langer doorgereden kan worden en er daardoor meer strategische speelruimte is.

Vraagtekens

Hamilton, die na het veroveren van de pole-position werd begroet met een groot fluitconcert van de vele Nederlandse fans, zette vraagtekens bij de aanpak van Red Bull Racing. „Die banden gaan 5 meter mee. Ik begrijp het niet, maar we zullen zien.”

Lees ook: Verstappen versus Hamilton: de strijdbijl is nog lang niet begraven

Dat Red Bull Racing voor een andere aanpak heeft gekozen heeft vrijwel zeker ermee te maken om te voorkomen dat Verstappen in de tang wordt genomen door het Mercedes-koppel. De Limburger kan nu zijn eigen gang gaan en voorkomt daarmee dat Mercedes kan reageren op de Red Bull-aanpak. Of de strategie van Verstappen goed uitpakt, moet zondagmiddag blijken.