Maasgouw schrapt overbodige straatnamen

Print
Maasgouw schrapt overbodige straatnamen

Afbeelding: Google Streetview

Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne -

Maasgouw schrapt enkele straatnamen die om verschillende redenen niet meer voorkomen binnen de gemeente maar nog wel staan geregistreerd in wegenbestanden.

Zo bleek bij een recente controle dat sommige straten al sinds 1991 niet meer binnen de gemeente Maasgouw vallen maar na de herindeling zijn overgegaan naar buurgemeenten. In de systemen komen ze echter nog wel voor. Voor de weg Kattebos in Heel geldt dat deze oorspronkelijk zou worden aangelegd in de wijk Sleydal maar nooit is gerealiseerd. Verder worden de straatnamen die vernoemd naar de drie vakantieparken Heelderpeel, Porta Isola en Boschmolenplas al jaren niet meer gebruikt. De vakantiehuisjes vallen onder dezelfde straatnaam als de receptie op het park. En de straatnaam Hagenbroek in Thorn staat vermeld als de niet bestaande Hagenbroekerweg. De administratieve handeling van het verwijderen van de straatnamen, heeft geen gevolgen voor inwoners.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen