Roda JC houdt Bundesligist FC Köln op gelijkspel: 1-1

Print
Roda JC houdt Bundesligist FC Köln op gelijkspel: 1-1

Roda JC speelde met 1-1 gelijk bij FC Köln. Afbeelding: De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC heeft in zijn laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding een knap resultaat neergezet. Bij Bundesliga-club FC Köln werd het 1-1. De Duitse gelijkmaker viel vlak voor tijd.

FC Köln, dat over twee weken aan de competitie begint, trad met het eerste elftal aan met onder andere de ex-internationals Jonas Hector en Mark Uth, en de Franse stormram Anthony Modeste. Dat Roda het lastig zou krijgen was op voorhand duidelijk. Met name op het fysieke vlak (kracht en snelheid) kwamen de gasten tekort. De thuisploeg kreeg in de eerste helft een aantal prima kansen, maar die vlogen langs de voor Köln verkeerde kant van de paal of werden onschadelijk gemaakt door doelman Rody de Boer.

Snelle aanval

Roda moest zich beperken tot verdedigen, maar probeerde er voetballend een paar keer uit te komen. Het leidde in de 37ste minuut na een snelle aanval over de linkerkant tot de 0-1 toen Denzel Jubitana een voorzet van Patrick Pflücke beheerst langs Timo Horn krulde: 0-1.

In de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. De Bundesligist probeerde in een hoog tempo de gele muur te slopen, het met man en macht en fel verdedigende Roda loerde op de counter. Dat FC Köln er lustig op los wisselde kwam het spel van de Duitsers niet ten goede al kregen ze nog kansen op de gelijkmaker. Die viel pas in de 86ste minuut door Tim Lemperle.