VVV sluit oefenperiode af met nederlaag na strafschoppen tegen Panathinaikos

Print
VVV sluit oefenperiode af met nederlaag na strafschoppen tegen Panathinaikos

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De voorbereiding zit er op voor VVV. In het eigen stadion De Koel werd er zaterdagmiddag voor het laatst geoefend. Tegenstander Panathinaikos werd in het kader van de Herman Teeuwen Memorial na negentig minuten op 2-2 gehouden. De Grieken namen de strafschoppen uiteindelijk beter: 3-5.

Voor de wedstrijd werd de Jan Klaassens Award uitgereikt aan Yahcuroo Roemer. Na het geklap voor Roemer was er na tien minuten spelen gejuich voor Sven Braken. De nieuwe spits tikte de bal van dichtbij binnen: 1-0. VVV ging uiteindelijk echter met een 1-2 achterstand rusten door doelpunten van Aitor Cantalapiedra en Yeni Ngbakoto.

Lees ook: Selectie VVV laat zich collectief vaccineren tegen corona

Debuut

Na een uur spelen kwamen Mitchell van Rooijen, Joeri Schroijen en Simon Janssen in de ploeg. Van Rooijen en Schroijen maakten hun officieuze debuut en waren ook meteen betrokken bij de 2-2 een kleine twintig minuten voor tijd. Schroijen gaf een harde voorzet vanaf links die bij Roemer kwam. De aanvaller zag zijn inzet vervolgens via de voet van Van Rooijen worden binnen gewerkt.

Na de 2-2 eindstand werden er strafschoppen genomen. Een misser van Van Rooijen werd VVV fataal.

Opstelling VVV: Zima; Hupperts, Koglin, Da Graca (72. Henderikx), Joep Munsters (46. Leliendal); Van Dijck (60. Van Rooijen), De Boer (80. Pachonik), Essanousi (60. Janssen); Roemer, Braken (85. Smans) en Verheijen (60. Schroijen).