Kasteel Horst voor het eerst sinds een jaar weer open voor publiek

Print
Kasteel Horst voor het eerst sinds een jaar weer open voor publiek

Kasteel Huys ter Horst. Afbeelding: De Limburger

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Kasteel Huys ter Horst is op 8 augustus voor het eerst sinds meer dan een jaar weer open voor publiek. Het kasteel is die dag zelfs bewoond.

Vanwege corona was bezichtiging lange tijd niet mogelijk. In tussentijd is er hard gewerkt om het kasteel toegankelijker te maken. Bezoekers worden verwelkomd door figuranten in middeleeuwse kledij. Met behulp van QR-codes komen ze tijdens hun rondgang meer te weten over de ruimtes, voorwerpen en schilderijen in het kasteel. Daarnaast vertellen vrijwilligers over de historie van de ruim 700 jaar oude burcht.

Zondag is tevens de presentatie van de trebuchet, een middeleeuwse katapult, die door leerling Gijs Roorda van het Dendroncollege is gebouwd als eindexamenproject. Daarbij wordt ook gedemonstreerd hoe het artilleriewapen werd gebruikt.

Door ongelijke loopoppervlaktes, trappen en treden is het terrein niet overal goed begaanbaar. Het kasteel, gelegen langs de A73, is tot oktober elke eerste zondag van de maand open van 12.30 tot 15.30 uur.

De entree bedraagt 3 euro, kinderen jonger dan 12 jaar betalen 1 euro. Bezoekers dienen voorlopig wel nog te reserveren. Dat kan op www.kasteelhuysterhorst.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen