Koop een vlaai, adopteer een dakpan of neem een kijkje in de zwaargetroffen Oliemolen tijdens actiedag ‘Voor de Molens’

 © Luc Lodder

Om de door de watersnoodramp zwaargetroffen Oliemolen en Caumermolen een hart onder de riem te steken, vindt deze zondag de actiedag ‘Voor de Molens’ plaats. Iedereen is welkom om de twee molens te bezoeken en een kijkje te nemen.

Thijs de Veen

De parkeerplaats van de Oliemolen is vandaag vrolijk aangekleed met een tentje met muziek, koffie en vlaai. Diverse Heerlenaren willen op een positieve manier aandacht vragen voor het herstel van de twee eeuwenoude, monumentale molens.

Lees ook: Bij monumentale Oliemolen en Caumermolen Heerlen nemen ze schade op: ‘Het loopt in de tonnen’

De bewoners van de molen hebben alle deuren opengezet, zodat men zelf kan zien wat voor schade het water heeft aangericht. Op een beeldscherm is het verloop van de overstroming te zien. Via een bospaadje langs de Caumerbeek kan men verderlopen naar de eveneens getroffen Caumermolen.

Op de actiedag komen een aantal initiatieven ten gunste van de molens samen. Zo verkopen de bakkers van ’t Bakkes va Welte honderd verse vlaaien naast de Plus supermarkt in Welten. Op diverse plekken kan men statiegeldflessen voor de actie van Linde (8) en Jart (4) inleveren. Een andere actie is de mogelijkheid om in ruil voor een bijdrage een stukje molen – van dakpan tot de deurbel – te ‘adopteren’. Er is ook een pot voor vrije giften.

Lees meer: Keukentafelgesprek van Linde (8) en Jart (4) over getroffen Oliemolen leidt tot lawine aan statiegeldflessen

De dag duurt tot ongeveer half vijf vanmiddag.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal