Teamsprintsters missen medaille, Russinnen te sterk in strijd om brons

Print
Teamsprintsters missen medaille, Russinnen te sterk in strijd om brons

Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx in actie. Afbeelding: AFP

De Nederlandse baanwielrensters Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx hebben op de teamsprint net naast het brons gegrepen. De twee verloren in de strijd om de derde plek op de Olympische Spelen van de Russinnen.

Van Riessen had als eerste Nederlandse atlete een medaille op zowel de Zomerspelen als de Winterspelen kunnen veroveren. De 33-jarige Leidse veroverde als schaatsster olympisch brons op de 1000 meter bij de Spelen van Vancouver. Ze krijgt later deze week nog een kans op de sprint en keirin.

Langzamer

Het Nederlandse duo kwam in de strijd om brons tot 32,504 seconden en was daarmee langzamer dan in de eerste ronde. De Russinnen Dariia Sjmeleva en Anastasia Vojnova waren met 32,252 sneller. In de start maakte Sjmeleva ten opzichte van Van Riessen het verschil. Braspennincx liep daarna nog wel in, maar kon niet voorkomen dat Rusland er met brons vandoor ging.

De baanwielrensters uit China veroverden net als bij de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 het goud. Shanju Bao en Tianshi Zhong kwamen in de finale tot 31,895. Dat was iets langzamer dan het wereldrecord van 31,804 dat ze eerder op de dag reden, maar sneller dan de 31,980 van de Duitse Lea Sophie Friedrich en Emma Hinze.

Lees ook: Voor welke titanenduels op de Spelen moet je wakker blijven?