CO2-uitstoot Zuyderland Medisch Centrum in twaalf jaar tijd bijna gehalveerd

Print
CO2-uitstoot Zuyderland Medisch Centrum in twaalf jaar tijd bijna gehalveerd

Afbeelding: Zyderland MC

Heerlen / Hoensbroek / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Brunssum / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade -

De ziekenhuizen van Zuyderland zijn hard op weg de CO2-uitstoot sterk te reduceren. Zuyderland Medisch Centrum heeft in twaalf jaar een reductie van 44 procent gerealiseerd. Zo staat op de website van het ziekenhuis te lezen.

Daarmee is Zuyderland een van de koplopers binnen de topklinische ziekenhuizen in Nederland. Ziekenhuizen en zorginstellingen hebben vanuit het Klimaatakkoord van Parijs de taak om het broeikaseffect terug te dringen.

Zo moeten zij in 2030 met elkaar 50 procent CO2-reductie weten te bewerkstelligen, op weg naar een vrijwel CO2-vrije bedrijfsvoering in 2050. Ministerie en branches hebben hiervoor in 2018 de Green Deal Zorg 2.0 getekend. Binnen Zuyderland is daarom per 1 juli een zogenaamde routekaart vastgesteld waarin uitgewerkt is hoe de twee hoofdlocaties deze doelstelling denken te behalen.

Momenteel is Zuyderland Medisch Centrum, nog negen jaar voor de ‘tussenmeting’ van 2030, met een reductie met ruim veertig procent niet ver verwijderd van de te behalen doelstelling aan het eind van dit decennium.

Klik hier voor meer informatie over de routekaart.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen