Niemand zal ons kunnen laten geloven dat er géén andere wereld mogelijk is.

In Openluchttheater De Doolhof in Tegelen kunt u nog t/m zondag 5 september het 21ste passiespel HEM ACHTERNA. EEN PASSIESPEL (mee)beleven. Met 300 passiespelers op en achter het podium sprankelt deze 100 jaar oude Tegelse traditie als nooit te voren. De voorstelling is een openluchtspektakel voor jong en oud: over goed en kwaad, recht en onrecht, netelige situaties, dappere keuzes, brute machthebbers en sterke vrouwen. Theater dat schuurt, raakt, verbindt.

Nog 20 keer te zien op zaterdag en zondag twee keer per dag! Nu met extra plaatsen!

Passiespelen Tegelen

Over toen en over nu

De Passiespelen Tegelen verbeelden traditioneel de laatste dagen van Jezus. Toch is elke editie anders, doordat een nieuw artistiek team het verhaal vertelt en verweeft met actuele gebeurtenissen. De filmische muziek en zang, het immense decor en fraaie kostuums zijn een lust voor oor en oog. Maar het is vooral ook de sterke cast die u meeneemt in het emotionele verhaal. “Flikker toch op met je liefde”, roept de cynische tiener Ruby die gebukt gaat onder huiselijk geweld. Bekende en nieuwe verhalen smelten samen in spectaculair openluchttheater over strijd, onderdrukking en verdriet. Maar ook over een oprecht geloof in een betere wereld.

Een evenement dat generaties overstijgt

De Passiespelen behoren tot het DNA van Tegelen en zitten in de genen van Tegelse families. Het is een evenement dat generaties overstijgt. De sleutel tot het opmerkelijke succes van deze traditie is vernieuwing. De Passiespelen zijn tijdloos en tegelijkertijd eigentijds. Het lijdensverhaal is in de kern hetzelfde. Maar in onder meer tekst, spel, muziek en decor is er ontwikkeling. Bijzonder is het, dat ook jongeren zich ermee verbonden voelen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, wordt vaak gezegd en in dit geval is het zeker waar. De deelname van de jongste generatie geeft de Passiespelen elan en toekomstperspectief. Om veel redenen mogen we de Passiespelen het ‘Wonder van Tegelen’ noemen.

‘Onze droom is dat het publiek innerlijk rijker naar huis gaat. We kunnen immers allemaal wel wat spirituele vitaminen gebruiken.’ - Cees Rullens.

Pers en publiek zijn enthousiast

“Een geweldige inspirerende voorstelling met ontzettend veel talent. … Een aanrader voor iedereen die nog geen kaartjes heeft”, vindt een bezoeker die HEM ACHTERNA al heeft gezien. Maar ook: “Goed en kwaad, heilig en zondig, liefde en overspel, verschil tussen arm en rijk, chaos, jaloezie, onrecht, maar ook vreugde en onvoorwaardelijke liefde”, en “Aangrijpend ‘de boodschap’ die aan het eind doorgegeven werd in alle windrichtingen …Hoe eigentijds in deze woelige tijd. Ik moest een traantje wegpinken.” Ook de pers is enthousiast. “De spelers nemen je mee van dramatisch hoogtepunt naar dramatisch hoogtepunt”, schreef NRC. „Een fantastische prestatie van de vierhonderd vrijwilligers uit Tegelen en omstreken”, aldus de Theaterkrant.

Coronaproof

Er zijn voorstellingen met simultaanvertalingen in het Duits en met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden. Op het podium maar ook bij uw bezoek aan het openluchttheater wordt rekening gehouden met de coronaregels. U kunt deze bijzondere theaterbelevenis 100% veilig, op anderhalve meter afstand van ander huishoudens bezoeken.

Kijk voor meer informatie en voor tickets op www.passiespelen.nl.