DHL bestelt twaalf elektrische vliegtuigen voor vrachtvervoer

De Alice van het Israëlische bedrijf Eviation. © Getty Images

ANP

Pakketbezorger DHL gaat vanaf 2024 gebruikmaken van twaalf elektrische vliegtuigen om vracht te vervoeren.

De toestellen kunnen bijna 1200 kilo vervoeren, vijftig keer minder dan een Boeing 777. De organisatie wil de vliegtuigen in eerste instantie inzetten in Californië om de uitstoot tijdens vliegbewegingen te verminderen.

Lees ook: Maastricht Aachen Airport neemt deel aan proef elektrisch vliegen; binnen vijf jaar eerste passagiersvluchten in Nederland

De toestellen zijn besteld en worden geleverd door de Israëlische start-up Eviation, dat zijn model Alice dit jaar voor het eerst wil laten vliegen. Aanvankelijk was dit type bedoeld als passagiersvliegtuig voor negen personen. De batterij heeft een bereik van ruim 800 kilometer. Het opladen van de accu duurt 30 minuten, wat volgens DHL kan gebeuren tijdens het laden en lossen van vracht.

Volgens DHL is het cruciaal om elke manier van vervoer elektrisch te maken om zo uiteindelijk tot nul uitstoot te komen. DHL bezorgt ook al met elektrische busjes en fietsen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal