Landgraafse wielrenner Stijn Daemen (22) mag als stagiair bij Word Tour-ploeg Intermarché proberen profcontract te verdienen

Print
Landgraafse wielrenner Stijn Daemen (22) mag als stagiair bij Word Tour-ploeg Intermarché proberen profcontract te verdienen

Stijn Daemen verraste in 2020 met de nationale titel bij de beloften. Afbeelding: archief ANP

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Stijn Daemen gaat tot het einde van dit wielerseizoen aan de slag als stagiair bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. De Belgische World Tour-ploeg biedt drie jonge renners de kans zich in het najaar te bewijzen.

Daemen, die in 2020 verrassend Nederlands kampioen werd bij de beloften, wilde eind vorig jaar de overstap maken naar de opleidingsploeg SEG Racing Academy, maar zijn team A Bloc hield hem aan zijn contract, dat eind 2021 afloopt.

Lees ook: Nederlands kampioen Stijn Daemen ziet transfer naar SEG afketsen

De 22-jarige Landgravenaar neemt vanaf donderdag deel aan de Ronde van Tsjechië en meldt zich dan bij Intermarché waarvoor hij meerdere koersen gaat rijden. Om te beginnen op 15 augustus bij de GP Jef Scherens in Leuven. „Ik ben heel blij met deze kans me te laten zien in een World Tour-tricot”, aldus Daemen op de site van Intermaché. „Deze periode als stagiair is de volgende stap in mijn droom om profwielrenner te worden.”

De Fransman Maxime Jarnet en de Belg Dries De Pooter zijn de twee andere renners die de kans krijgen via een stage een profcontract te verdienen.