Maastrichtse maakt na bier nu ook gin van afvalbrood

Laura Nieboer met Pieke Broodgin. © Pieke Faessen

Maastricht
Redactie

Laura Nieboer uit Maastricht bracht enkele jaren geleden Pieke Broodbier op de markt. Gemaakt uit onverkocht brood. Haar inmiddels tot Piekedrinks uitgegroeide bedrijfje heeft een nieuw product: Pieke Broodgin.

De gin is gemaakt uit onverkocht brood dat anders zou worden weggegooid. Nieboer: „Er wordt enorm veel brood verspild, dat krijgt nu een nuttige toepassing. Elke fles gin bevat een paar hele broden.” Uiteraard zit er ook de jeneverbes in om er een gin van te maken.

Bij het maken van de gin kreeg ze Limburgse hulp van Brouwerij De Fontein uit Stein, en John Waelpoel, distilleerder uit Stein. Nieboer wil de gin gaan aanbieden via enkele lokale slijterijen.

Lees ook: Bier gemaakt van niet gebruikt brood wint prijs

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal