Schoonmaakwerkzaamheden waterleidingnet in Roosteren; drinkwater kan korte tijd verkleuren in Sittard-Geleen en Stein

Print
Schoonmaakwerkzaamheden waterleidingnet in Roosteren; drinkwater kan korte tijd verkleuren in Sittard-Geleen en Stein

Afbeelding: WML

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Roosteren -

De waterleidingen rondom de productielocatie in Roosteren worden momenteel grondig en langdurig schoongespoeld.

De werkzaamheden leiden niet tot leverings- of drukproblemen. Wel kunnen de werkzaamheden korte tijd voor een verkleuring van het drinkwater zorgen in de gemeenten Sittard-Geleen en Stein.

Door de wateroverlast en overstromingen in de afgelopen periode is één van de drinkwaterproductielocaties van WML nog buiten bedrijf. Het schoonspoelen is noodzakelijk om de kwaliteit van het drinkwater te kunnen garanderen zodra de productie weer wordt opgestart.

Lees ook: De belangrijkste gebeurtenissen tijdens de watersnood op een rijtje: van voorspelling tot terugkeer laatste evacués

Het water is echter gewoon geschikt voor consumptie en hoeft niet vooraf gekookt te worden. WML waarschuwt wel om op te letten met het wassen van witte was.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen