Volta Limburg Classic Toertocht verplaatst naar oktober, wedstrijd doorgeschoven naar 2022

Print
Volta Limburg Classic Toertocht verplaatst naar oktober, wedstrijd doorgeschoven naar 2022

Afbeelding: Johannes Timmermans Fotografie

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen -

De organisatie van de Volta Limburg Classic Toertocht heeft een nieuwe datum geprikt. Het wielerevenement wordt nu op zaterdag 9 oktober gehouden.

De fietstocht zou eigenlijk in het weekend van 17 en 18 juli plaatsvinden, maar werd op de valreep afgelast vanwege de waterramp, die op dat moment de regio teisterde.

De wedstrijd, die normaliter in hetzelfde weekend plaatsvindt, krijgt dit jaar geen herkansing.

Lees ook: Bart Brentjens: ‘Door die nare beenmergontsteking in de brugklas stopte ik met voetbal en stapte ik op de fiets’

„De wedstrijd verplaatsen naar een datum later in het jaar bleek een onmogelijke opgave door de overvolle wielerkalender”, steekt de woordvoerder van wal. „Dat betekent dat de 47-ste editie van de Volta Limburg Classic pas in 2022 weer op de agenda komt.”

De toerversie staat nu de dag voorafgaand aan de Bart Brentjens Challenge op de kalender.

De start van de Volta Limburg Classic Toertocht is in Eijsden. Kijk hier voor meer info.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen