Borstcentrum Zuyd biedt een persoonlijk nazorgplan voor iedere borstkankerpatiënt

Print
Borstcentrum Zuyd biedt een persoonlijk nazorgplan voor iedere borstkankerpatiënt

Afbeelding: Zuyderland

Heerlen / Hoensbroek / Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

Borstcentrum Zuyd biedt patiënten die een borstkankerbehandeling hebben gehad een persoonlijk nazorgplan aan.

Het advies van de Gezondheidsraad is om na afloop van de borstkankerbehandeling voor elke patiënt schriftelijke of digitale voorlichting te bundelen in een nazorgplan, dat ter beschikking komt voor de patiënt, de huisarts en andere betrokken partijen.

Het nazorgplan behelst een samenvatting van de diagnose, diagnostiek en behandeling en geeft informatie over lichamelijke en psychosociale gevolgen van de ziekte, de behandeling en de aanpak hiervan.

Tijdens een nazorggesprek is er aandacht voor lichamelijke en psychosociale gevolgen van de behandeling. Er wordt informatie gegeven over psychosociale begeleidingsmogelijkheden via oncologische revalidatie, de poli Aesclepios of via een inloophuis voor lotgenotencontact zoals het Toon Hermans Huis. Bij het optreden van klachten zijn er diverse verwijsmogelijkheden.

Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. Dankzij de verbeterde diagnostiek en de uitgebreidere behandelingen is de overleving duidelijk gestegen.

Tegelijkertijd heeft dit tot gevolg dat er meer bijwerkingen kunnen optreden tijdens of na een behandeling. Binnen Zuyderland Medisch Centrum worden kankerpatiënten daarom tijdens en na de behandeling standaard gescreend op eventuele bijwerkingen en wordt bekeken of er behoefte is aan aanvullende zorg.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen