Start kaartverkoop uitgestelde Greuzelconcerten als eerbetoon aan honderd jaar Venlose Revue

Het orkest is alweer volop bezig met repeteren. © Same Greuzele

Venlo -

De kaartverkoop voor de tot tweemaal toe uitgestelde Venlose Greuzelconcerten in de Venlonazaal gaat op 15 augustus van start.

Marcel van Lier

Venlo kan eindelijk Same Greuzele. Nadat ze al twee keer eerder vanwege corona werden geschrapt, zijn beide concerten terug op de kalender gezet. De nieuwe data zijn 16 en 17 oktober. Ruim anderhalf jaar later dan gepland zal een gelegenheidsformatie van dertig zangers en muzikanten dan alsnog een ode brengen aan de honderdjarige Venlose Revue. Koor en orkest brengen liedjes van revues uit het verleden en oude Venlose elpees die volgens initiator Sef Gubbels een gevoel van nostalgie oproepen. De meeste nummers zijn afkomstig uit de nalatenschap van Frans Boermans, die veel revueliedjes schreef.

De Greuzelconcerten, die mede mogelijk zijn gemaakt door de gemeente Venlo en tevens waren bedoeld om de 75ste verjaardag van de bevrijding te vieren, zijn op zaterdagavond en zondagmorgen in de Venlonazaal. Kaarten kosten 6 euro en zijn verkrijgbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/greuzele2021.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal