Windjbuujels willen na een jaar zonder sjlaegers ouderwets ‘duchtig’ uitpakken met liedjesverkiezing

Er komt ook weer een Blageliedjesmiddag. © Frank Stevens

Reuver -

Nadat de liedjesverkiezing vorig jaar werd afgeblazen, gaan de Windjbuujels ervan uit dat er komend seizoen wel nieuwe Reuverse carnavalsschlagers komen.

Marcel van Lier

Veur pakke duchtig oét! luidt het strijdvaardige motto voor de jaargang 2021-2022. De carnavalsvereniging is vol goede moed gestart met voorbereiding van het liedjesweekend, dat als vanouds moet plaatsvinden in zalencentrum De Schakel. Mét publiek, zo is de bedoeling.

Zaterdag 23 oktober worden daar de nieuwe Windjbuujelsjlaegers gekozen, de Reuverse jeugd sluit de muzikale tweedaagse een dag later af op de Blageliedjesmiddag. Wie mee wil doen, maar hulp nodig heeft bij het schrijven van de tekst of muziek, kan hiervoor een beroep doen op de organiserende commissie van de Windjbuujels.

Vorig jaar ging de Reuverse liedjesverkiezing niet door. Er lag een alternatief plan voor een online opzet, waarbij videoclips van alle nummers in een livestream zouden worden uitgezonden, maar ook dat ging van tafel toen de coronaregels opnieuw werden aangescherpt. Ook een digitale variant zou mensen uitnodigen om samen te komen, zo luidde destijds het argument.

Opgave voor de liedjesavond is mogelijk tot 31 augustus via liedjes@windjbuujels.nl.