Diamanten status voor echtpaar Borghans-Pansters uit Kerkrade

 © Peter Trompetter

Kerkrade
redactie

Wethouder Bert Bejas van Kerkrade heeft het echtpaar Borghans-Pansters uit Kerkrade op dinsdag 3 augustus hoogstpersoonlijk gefeliciteerd met hun diamanten huwelijk.

Ton Borghans (86) en Riet Pansters (88) leerden elkaar in 1956 kennen in de danszaal van Plezier in Schinveld. Voor het stel uit Brunssum en Nuth was het meteen liefde op het eerste gezicht. Na een relatie van 3 jaar besloten de twee elkaar op 3 augustus 1961 het jawoord te geven. Het diamanten echtpaar dat kinderloos bleef, heeft volop van het leven genoten. Als wereldreizigers hebben ze tal van verre landen bezocht, maar Oostenrijk beschouwen ze als hun tweede vaderland.

Ton’s passie was het bouwen van huizen. Hij heeft er zeven gebouwd en even zo vaak is het echtpaar verhuisd. Verder heeft Ton gewerkt als bouwkundig opzichter bij een groot bouwbedrijf en de bij de Domaniale Mijn. Na de mijnsluiting in 1967 kreeg hij een baan als hoofdopzichter bij de gemeente Kerkrade. In 1991 ging hij met pensioen.

Riet was geruime tijd werkzaam op het kantoor van LTM, maar ook bij Vroom & Dreesmann als verkoopster. Hoewel ze overal hebben gewoond voelen beiden zich het meest thuis in Kerkrade.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal