Ondanks corona recordopbrengst bij sponsoractie Five4Five voor kankeronderzoek in Limburg

Oncologisch chirurg en onderzoeker Marjolein Smidt van het Maastricht UMC+ nam ook zelf deel aan Five4Five.  © Johannes Timmermans

Noorbeek/Maastricht
Merel Visscher

De actie ‘100.000 kilometer voor kankeronderzoek in Limburg’ heeft het recordbedrag van ruim 120.000 euro opgeleverd.

In de maand juni deden 565 deelnemers mee aan dit sportieve alternatieve evenement van Five4Five. Samen legden zij al wandelend of fietsend 149.108 kilometer af om dit sponsorgeld bij elkaar te krijgen.

Het doel van de actie, gezamenlijk 100.000 kilometer sporten en deze omzetten naar 100.000 euro, is hiermee ruim gehaald. De opbrengst komt ten goede aan Limburgs onderzoek naar verschillende soorten kanker.

De alternatieve, coronabestendige opzet blijkt hiermee een succes te zijn. De klassieke Five4Five wordt jaarlijks op één dag rond de heuvels van Noorbeek gehouden. Aan de aangepaste versie die de hele maand juni duurde, konden ook mensen die wat minder getraind zijn meedoen.

Lees ook: Elke kilometer telt bij Five4Five actie voor Kankeronderzoekfonds Limburg, ook het rondje met de hond

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal